Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Fortunaliga

NIKÉ LIGA: DAC so skalpom Spartaka Trnava v 9. kole o titul

Na snímke zľava kapitán DAC Yhoan Andzouana, hráč Spartaka Philip Azango a hráč DAC Milán Vitális počas zápasu 9. kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul medzi FC DAC 1904 Dunajská Streda a FC Spartak Trnava v Dunajskej Strede v nedeľu 12. mája 2024. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Trnava klesla po víkende na štvrtú pozíciu a ak chce pomýšľať na účasť v predkole EKL, musí o týždeň doma zdolať Podbrezovú.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Dunajská Streda 12. mája (TASR) - Futbalisti Dunajskej Stredy zvíťazili v nedeľnom zápase 9. kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul nad Spartakom Trnava 1:0. Posunuli sa tak v tabuľke na tretie miesto za druhú Žilinu, ktorá má na konte rovnaký počet 55 bodov. Trnava klesla po víkende na štvrtú pozíciu a ak chce pomýšľať na účasť v predkole EKL, musí o týždeň doma zdolať Podbrezovú.

NL skupina o titul - 9. kolo:


FC DAC 1904 Dunajská Streda – FC Spartak Trnava 1:0 (0:0)

Gól: 53. Yapi, ŽK: Vitális, Kačaraba, Popovič – Zeljkovič, Štetina. Rozhodovali: Gemzický – Poláček, Jekkel, 8760 divákov

FC DAC: Popovič - Andzouana, Csinger, Kačaraba, Brunetti, Mendez (46. Yapi) - Herc (65. Charatin), Dimun, Vitális – Trusa (90.+ Goure), Koné (46. Redzič)
Trnava: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša, Mikovič – Procházka (71. Bainovič), Zeljkovič, Štefánik (80. Poznar) – Šulek (65. Ofori), Paur, Azango


Xisco Munoz, tréner DAC: "Opäť ďakujem hráčom, takýto výkon chceme vidieť. Uplynulé tri mesiace sme boli pod tlakom, museli sme súperov naháňať. Musíme sa sústrediť na posledný zápas, na posledné kolo. Pokúsime sa o týždeň zakončiť naše snaženie. Gratulujem mužstvu a ďakujem fanúšikom za podporu. Je oveľa ľahšie hrať ťažké zápasy, keď máme takúto podporu z tribún."

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Veľké sklamanie, bol to extrémne dôležitý zápas o Európu. My sme to prehrali dvomi strelami na našu bránu, hlavne keď sme dostali gól po rýchlom vhadzovaní. V prvom polčase som nebol spokojný s výkonom obranných hráčov. Ľahké nakopávané lopty musíme riešiť lepšie. V druhom polčase sme dostali lacný gól. Ku koncu sme mali veľké šance, Paur nedal do prázdnej brány a potom strelu vyhlavičkovali domáci. Sme sklamaní, ale posledný zápas rozhodne, či to bude úspešná, alebo neúspešná sezóna pre nás."