Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

Platforma Sedem statočných žien prichádza s manifestom pre mier

Na snímke predseda a líder mimoparlamentnej strany Spájame Občanov Slovenska (SOSK) a bývalý šéf lekárskych odborov Marian Kollár (druhý zľava) počas tlačovej konferencie v Bratislave v utorok 14. mája 2024. V pozadí kandidátky strany do júnových volieb do Európskeho parlamentu (EP) Libuša Nicholsonová, Zuzana Fialová, Petra Bertová Polovková a Dagmar Weissabelová. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V prípade iniciatívy platformy nezávislých kandidátok má ísť o celosvetovú kampaň, s ktorou začínajú na Slovensku.

Bratislava 14. mája (TASR) - Platforma Sedem statočných žien do Europarlamentu v strane Spájame občanov Slovenska (SOSK) prichádza s manifestom pre svetový mier. Vyzývajú v ňom politikov členských štátov Európskej únie (EÚ), aby si osvojili výzvu pápeža Františka na ukončenie všetkých vojnových konfliktov a boli na strane rokovaní o mieri. Má ísť o celosvetovú kampaň. Na utorňajšej tlačovej besede o tom informoval predseda SOSK Marian Kollár.

"Kto iný, ako ženy, darkyne života, vedia lepšie uplatniť pápežovu výzvu na zastavenie vojnového šialenstva a nastolenie mieru, a tým prosperity pre všetkých," vyhlásil Kollár.

V prípade iniciatívy platformy nezávislých kandidátok má ísť o celosvetovú kampaň, s ktorou začínajú na Slovensku. Pomyselnou holubicou budú biele balóny, na ktoré sa budú ľudia podpisovať a následne ich symbolicky vypustia v sídle Európskeho parlamentu (EP) v Bruseli, kde zároveň odovzdajú aj spomínaný manifest. Na jeho naplnenie chcú osloviť aj všetky relevantné inštitúcie EÚ a strany EP. Rovnako tak chcú osloviť aj samotného pápeža Františka v Ríme.

Na spojenie za svetový mier vyzývajú aj občanov. "Svetový mier nemožno zachovať bez toho, aby sme nevyvinuli tvorivé úsilie úmerné nebezpečenstvám, ktoré ho dnes ohrozujú," skonštatoval Kollár. Len v spájaní vidí platforma priestor na to, aby ľudia žili v "mieri, láske a pokoji."