Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

Súhrn vládou prerokovaných návrhov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

TASR prináša Súhrn vládou prerokovaných návrhov.

Handlová 15. mája (TASR) - Na konkrétne verejnoprospešné projekty, ktoré majú zlepšiť životné podmienky v mestách a obciach okresov Prievidza a Partizánske, vyčlení vláda 1.971.207 eur, 230.000 eur poskytne i na opravu havarijného stavu budovy pavilónu opíc v zoologickej záhrade v Bojniciach. Ďalšie desiatky miliónov alokuje v súvislosti s akčným plánom transformácie uhoľného regiónu horná Nitra. Kabinet opatrenia schválil na stredajšom výjazdovom rokovaní v Handlovej.




Bratislava/Handlová 15. mája (TASR) - Akčný plán transformácie uhoľného regiónu horná Nitra bol aktualizovaný na lepšie reflektovanie prechodu od plánovacej do implementačnej fázy. Vyplýva to z návrhu ministra regionálneho rozvoja Richarda Rašiho (Hlas-SD), ktorý v stredu schválila vláda.




Bratislava/Handlová 15. mája (TASR) - Na vykonávanie funkcie v dozornej rade či predstavenstve spoločnosti s majetkovou účasťou štátu bude potrebné minimálne vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa. Vyplýva to zo zmeny pravidiel výberu zástupcov štátu v orgánoch spoločností s majetkovou účasťou štátu, ktoré vláda schválila v stredu na svojom výjazdovom rokovaní.





Bratislava 15. mája (TASR) - Celkovo by malo byť v Ozbrojených silách (OS) SR k 31. decembru tohto roka 25.482 vojakov a zamestnancov vrátane profesionálnych vojakov. Vyplýva to z materiálu Ministerstva obrany (MO) SR, ktorý v stredu na svojom výjazdovom rokovaní schválila vláda.





Bratislava/Handlová 15. mája (TASR) - Spoločnosť EU Poultry plánuje v Bošanoch (štvrť Veľké Bošany) v okrese Partizánske zriadenie novej prevádzkarne priemyselnej výroby zameranej na výrobu hotových jedál z hydinového mäsa. Na investíciu vo výške takmer 48 miliónov eur dostane firma od štátu investičný stimul štyri milióny eur vo forme úľavy na dani z príjmu. Vyplýva to z návrhu na poskytnutie investičnej pomoci, ktorý v stredu schválila vláda.





Bratislava 15. mája (TASR) - Akčný plán Národnej stratégie výskumu, vývoja a inovácií bude aktualizovaný pre efektívnejšiu realizáciu. Do implementácie opatrení budú zapojené ďalšie spolupracujúce subjekty a taktiež budú vykonané rozpočtové opatrenia pre Slovenskú akadémiu vied (SAV). Vyplýva to z materiálu vicepremiéra pre eurofondy a plán obnovy Petra Kmeca (Hlas-SD), ktorý v stredu schválila vláda.





Bratislava/Handlová 15. mája (TASR) - Sankcia - zníženie priamych podpôr (o 1 % za každý aj začatý pracovný deň omeškania) za oneskorené predloženie jednotnej žiadosti sa voči farmárom v tomto roku uplatňovať nebude. Vyplýva to z návrhu novely nariadenia vlády z dielne Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) o pravidlách predkladania žiadostí a znižovania priamych podpôr, ktorý v stredu na svojom výjazdovom rokovaní v Handlovej schválil vládny kabinet.





Bratislava/Handlová 15. mája (TASR) - Vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Handlovej schválila zámer výstavby nového jadrového zdroja (NJZ) s inštalovaným výkonom do 1200 megawattov (MW) a s využitím existujúcej infraštruktúry v lokalite Jaslovské Bohunice.





Bratislava/Handlová 15. mája (TASR) - Kórejská spoločnosť Iljin Slovakia plánuje investovať do diverzifikácie výroby v Pravenci (okres Prievidza) viac ako 11 miliónov eur. Výrobu chce rozšíriť o hliníkové ramená zavesenia kolies a vzduchové pružiny určené do osobných automobilov a vytvoriť by mala 50 nových pracovných miest. Firma dostane od štátu investičný stimul vo výške 1,5 milióna eur vo forme úľavy na dani z príjmu. Vyplýva to z návrhu na poskytnutie investičnej pomoci, ktorý v stredu schválila vláda.





Bratislava 15. mája (TASR) - Celkovo by malo byť v Ozbrojených silách (OS) SR k 31. decembru tohto roka 25.482 vojakov a zamestnancov vrátane profesionálnych vojakov. Vyplýva to z materiálu Ministerstva obrany (MO) SR, ktorý v stredu na svojom výjazdovom rokovaní schválila vláda.