Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Videá a prenosy TASR TV

VIDEO:POŽIAR NA DUNAJI: V Bratislave horí plavidlo prerobené na podnik

Na snímke zhorené plavidlo prerobené na podnik na Dunaji pri Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu v Bratislave v pondelok 13. mája 2024. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Hasiči momentálne pracujú na rozoberaní konštrukcie lodného kontajnera.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 13. mája (TASR) - Na Dunaji pri Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu horí plavidlo prerobené na podnik. Zasahujú tam hasiči. Pre TASR to potvrdil hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave Štefan Koči.

"Požiar je už lokalizovaný," spresnil Koči. Priblížil, že pri udalosti zasahovalo 17 príslušníkov hasičského zboru s piatimi kusmi hasičskej techniky.

Podotkol, že ohlásený bol požiar lodného kontajnera prerobeného na bar na vyviazanom pontóne na Dunaji. Hasiči momentálne pracujú na rozoberaní konštrukcie lodného kontajnera. "Zároveň skontrolovali celé podpalubie. Pri udalosti sa nikto nezranil," dodal hovorca.

Na mieste udalosti, ktorá je v štádiu zisťovania, sa podľa neho nachádza aj zisťovateľ príčin vzniku požiarov.

Presnými príčinami a okolnosťami vzniku požiaru sa zaoberajú policajti. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková. "Príslušníci Policajného zboru aktuálne na mieste vykonávajú prvotné úkony, a preto v tejto chvíli nie je možné poskytnúť viac informácií," doplnila.