Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Deň kariéry v Banskej Bystrici mal rekordný počet vystavovateľov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Súčasťou sprievodného programu boli workshopy štyroch najväčších vystavovateľov podujatia, ktoré boli, ako celé podujatie, kariérne orientované.

Banská Bystrica 27. marca (TASR) - Rekordný počet vystavovateľov, celkom 31 spoločností pôsobiacich v rôznych sférach a regiónoch Slovenska, sa zúčastnilo marcového Univerzitného dňa kariéry, ktorý zorganizovala Univerzita Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici a Kariérne centrum UMB.

"Cieľom Univerzitného dňa kariéry bolo sprostredkovať študentom možnosť nadviazať kontakt s praxou a podporiť študentov a absolventov UMB pri hľadaní práce, brigády či stáže u spoločností regionálneho, národného aj medzinárodného charakteru," informovala Dana Straková z referátu marketingovej komunikácie UMB.

Ako ďalej priblížila, súčasťou sprievodného programu boli workshopy štyroch najväčších vystavovateľov podujatia, ktoré boli, ako celé podujatie, kariérne orientované. "Prednášajúci sa podelili so študentami o vzácne tipy a triky, ako zaujať personalistov, aby im ich životopis otvoril dvere na pracovný pohovor a ako to na pohovore nepokaziť, čomu sa vyvarovať a na čo upriamiť pozornosť," poznamenala Straková s tým, že viac ako 67 percent opýtaných študentov by malo mať po podujatí brigádu, prácu alebo svojho budúceho zamestnávateľa.

Účasť na podujatí bola podľa Strakovej v tomto roku najvyššia a pomer študentov zo všetkých fakúlt výrazne stúpol, aj keď približne 60 percent prítomných boli študenti Ekonomickej fakulty UMB.