Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Banskobystrický kraj

Novobanský Knauf rozširuje možnosti vzdelávania v oblasti zatepľovania

Spoločnosť Knauf Insulation pôsobí vo viac ako 35 krajinách sveta, má viac ako 37 výrobných závodov a približne 5500 zamestnancov. Foto: zdroj Knauf Insulation

Spoločnosť Knauf Insulation pôsobí vo viac ako 35 krajinách sveta, má viac ako 37 výrobných závodov a približne 5500 zamestnancov.

Nová Baňa 6. mája (TASR) - Novobanský závod Knauf Insulation rozšíril možnosti vzdelávania v oblasti zatepľovania. V starších nevyužívaných priestoroch vo svojom areáli vytvoril nové miesto pre vzdelávanie s názvom Smart Training Room. TASR o tom informovala spoločnosť Knauf Insulation.

Ako uviedla, cieľom tohto projektu je podieľať sa na skvalitňovaní samotnej realizácie zateplenia. Keďže výrobca vidí priestor v neustálom zlepšovaní poznatkov realizačných firiem, rozhodol sa vytvoriť pre nich školenia. "V školiacej miestnosti sa môžu realizátori naučiť správny postup zatepľovania fasády aj inštalácie tepelných izolácií," uviedla spoločnosť.

Od otvorenia školiacej miestnosti sa tu konalo už niekoľko školení, na ktorých sa zúčastnili desiatky účastníkov. V blízkej dobe sú naplánované ďalšie termíny školení.

"Záujem realizátorov o vzdelávanie je veľmi pozitívnym signálom pre zvyšovanie kvality stavebných projektov na Slovensku. Účastníci si na školeniach osvoja správne a inovatívne postupy. Zároveň sa my, ako výrobca tepelných izolácií, dozvieme, aké problémy riešia v stavebnej praxi a máme možnosť na ne reagovať," uviedol aplikačný manažér Knauf Insulation Vladimír Beňo.

Spoločnosť Knauf Insulation pôsobí vo viac ako 35 krajinách sveta, má viac ako 37 výrobných závodov a približne 5500 zamestnancov. Na Slovensku má spoločnosť výrobný závod v Novej Bani, ktorý vyrába produkty z minerálnej vlny. Knauf Insulation je súčasťou nemeckej skupiny Knauf Group.