Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Polícia začala trestné stíhanie v prípade tragickej nehody v Pitelovej

Foto z miesta nehody. Foto: Polícia SR - Banskobystrický kraj

K zrážke diagnostického dráhového vozidla s osobným autom Peugeot 301 došlo krátko po 11.00 h na železničnom priecestí v obci Pitelová.

Žiar nad Hronom 26. marca (TASR) - V súvislosti s utorkovou zrážkou vlaku s osobným automobilom v obci Pitelová v okrese Žiar nad Hronom začala polícia trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Informovala o tom na sociálnej sieti banskobystrická krajská polícia.

Ako uviedla, na miesto tragickej nehody boli prizvaní aj súdni znalci z odboru zdravotníctva a tiež z odboru dopravy. "Všetky bližšie okolnosti, ako aj presná príčina vzniku nehody budú predmetom jej ďalšieho vyšetrovania a znaleckého skúmania," podotkla polícia.

K zrážke diagnostického dráhového vozidla s osobným autom Peugeot 301 došlo krátko po 11.00 h na železničnom priecestí v obci Pitelová. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. V osobnom aute zomreli dvaja ľudia, 72-ročná žena a 72-ročný muž.

"Jedna osoba, 48-ročná vodička osobného auta, mala utrpieť ťažké zranenia, s ktorými bola leteckou záchrannou službou prevezená do banskobystrickej nemocnice," doplnila polícia. V dráhovom vozidle sa v čase nehody nachádzalo šesť osôb, z ktorých sa nikto nezranil.