Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Regionálnu značku Pohronie môžu získať ďalší výrobcovia a remeselníci

Ilustračná snímka. Foto: TASR Erika Ďurčová

O značku sa môžu uchádzať remeselné výrobky, potraviny a poľnohospodárske produkty či prírodné produkty.

Žiar nad Hronom 25. marca (TASR) - Remeselníci a výrobcovia z okresov Žiar nad Hronom, Žarnovica a Levice sa môžu opäť uchádzať so svojimi výrobkami o udelenie značky Regionálny produkt Pohronie. Výzvu na prekladanie žiadostí zverejnilo občianske združenie Žiarska kotlina, ktoré je koordinátorom regionálneho značenia.

Ako združenie uvádza v podkladoch pre záujemcov, žiadosti je možné aj spolu so vzorkou výrobku potrebnej na posúdenie certifikačnou komisiou predložiť v kancelárii združenia do 19. apríla.

O značku sa môžu uchádzať remeselné výrobky, potraviny a poľnohospodárske produkty či prírodné produkty. Značka producentom prináša propagáciu doma i mimo hraníc Pohronia, spoluprácu s inými regiónmi v rámci Slovenska, účasť na významných akciách v kraji a v rámci celej krajiny.

Držiteľmi značky Regionálny produkt Pohronie je v súčasnosti 31 výrobcov z rôznych odvetví. Certifikáty o udelení značky odovzdávalo združenie naposledy vo februári, keď rady certifikovaných výrobcov rozšírili traja noví držitelia. Tento rok plánuje OZ Žiarska kotlina okrem jarnej marcovej výzvy vyhlásiť ďalšiu jesennú v septembri.