Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Bratislavský kraj

Policajti objasnili prípad ukradnutého trezoru

Na policajnej snímke trezor. Foto: Polícia

Trezor odcudzili v jednej z predajní v areáli na Starej Vajnorskej ulici.

Bratislava 6. mája (TASR) - Polícia objasnila krádež trezoru s hotovosťou vo výške 48.000 eur a pokladničnej kasy, ku ktorej došlo minulý týždeň v Bratislave. Obvineniu zo zločinu krádeže čelia 42-ročný Ján Z. z Bratislavy, 44-ročná Patrícia L. z Nitry a 18-ročný Boris P. z okresu Spišská Nová Ves. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff s tým, že v prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvineným trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Trezor odcudzili v jednej z predajní v areáli na Starej Vajnorskej ulici. Zároveň všetkých troch podľa slov hovorcu policajti do dvoch dní od spáchania skutku stotožnili a následne zadržali a po vykonaní potrebných úkonov umiestnili v cele policajného zaistenia.

"Následným preverovaním bolo zistené, že obvinený Boris tento skutok spáchal napriek tomu, že v predchádzajúcich 24 mesiacoch bol už za taký čin odsúdený rozsudkom súdu. Z uvedeného dôvodu bol vyšetrovateľom na neho spracovaný aj podnet na jeho väzobné stíhanie," dodal.