Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

Na veľtrh nábytku sa postupne vracajú veľkí slovenskí výrobcovia

Nové trendy v nábytkárskom odvetví a súčasný dizajn predstavujú vystavovatelia na 22. medzinárodnom veľtrhu Nábytok a bývanie, ktorý sa začal 13. marca 2012 na výstavisku Agrokomplexu v Nitre. Ilustračné foto Foto: TASR

Nové produkty, trendy, materiály i technologické riešenia ponúkne 25. ročník medzinárodného veľtrhu nábytku, ktorý sa uskutoční v Nitre od 10. do 15. marca tohto roka.

Nitra 19. februára (TASR) – Nové produkty, trendy, materiály i technologické riešenia ponúkne 25. ročník medzinárodného veľtrhu nábytku, ktorý sa uskutoční v Nitre od 10. do 15. marca tohto roka. Významné aj začínajúce slovenské či české firmy predstavia na nitrianskom výstavisku svoju produkciu, ktorú konfrontujú nielen s ďalšími zahraničnými firmami, ale aj so záujmom konečného spotrebiteľa.

V minulom roku sa na veľtrhu prezentovalo 428 vystavovateľov, ktorí obsadili plochu 22.000 štvorcových metrov, čím sa veľtrh zaraďuje medzi najvýznamnejšie nábytkárske podujatia v strednej a východnej Európe. Na veľtrh sa postupne vracajú aj slovenskí výrobcovia, ktorí sa v minulosti na veľtrhu neprezentovali.

Veľtrh podporí aj Ministerstvo hospodárstva SR. "Ministerstvo všeobecne podporuje expozície a účasť slovenských firiem nielen na Slovensku. Ak vyhodnotíme, že veľtrh je dôležitý pre slovenské i zahraničné firmy, podporíme ho aj v budúcnosti," povedal minister hospodárstva Pavol Pavlis.