Najvýraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v sledovanom období 2015 nastalo vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov, kde sa počet zamestnancov medziročne zvýšil o 218, teda o 10,7 %.
Autor TASR
Bratislava 21. novembra (TASR) - Priemerný evidenčný počet zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu SR v období január až september 2015 medziročne stúpol.
"Od januára do konca septembra 2015 pracovalo v potravinárskom priemysle 29.670 zamestnancov. Oproti rovnakému obdobiu roku 2014 sa stav zvýšil o 117 zamestnancov, čo predstavuje nárast približne o 0,4 %," uviedla pre TASR hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.
Najvýraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v sledovanom období 2015 nastalo vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov, kde sa počet zamestnancov medziročne zvýšil o 218, teda o 10,7 %.
Zvýšenie počtu zamestnancov od januára do septembra 2015 sa zaevidovalo aj vo výrobe, spracovaní a konzervovaní mäsa a mäsových výrobkov (5,3-%), v spracovaní a konzervovaní ovocia a zeleniny (3,2-%), vo výrobe rastlinných a živočíšnych olejov a tukov (1,8-%), vo výrobe mlynských výrobkov (4,4-%), výrobe a konzervovaní hydiny (2,9 -%), vo výrobe cestovín (0,3-%), vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov (1,8-%), vo výrobe hroznového vína (3,4-%) a vo výrobe destilovaných alkoholických nápojov (2,8-%).
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov za tri štvrťroky tohto roka sa zaznamenalo vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových, kde klesol počet zamestnancov oproti roku 2014 o 181, teda o 12,5 %.
"Od januára do konca septembra 2015 pracovalo v potravinárskom priemysle 29.670 zamestnancov. Oproti rovnakému obdobiu roku 2014 sa stav zvýšil o 117 zamestnancov, čo predstavuje nárast približne o 0,4 %," uviedla pre TASR hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.
Najvýraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v sledovanom období 2015 nastalo vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov, kde sa počet zamestnancov medziročne zvýšil o 218, teda o 10,7 %.
Zvýšenie počtu zamestnancov od januára do septembra 2015 sa zaevidovalo aj vo výrobe, spracovaní a konzervovaní mäsa a mäsových výrobkov (5,3-%), v spracovaní a konzervovaní ovocia a zeleniny (3,2-%), vo výrobe rastlinných a živočíšnych olejov a tukov (1,8-%), vo výrobe mlynských výrobkov (4,4-%), výrobe a konzervovaní hydiny (2,9 -%), vo výrobe cestovín (0,3-%), vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov (1,8-%), vo výrobe hroznového vína (3,4-%) a vo výrobe destilovaných alkoholických nápojov (2,8-%).
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov za tri štvrťroky tohto roka sa zaznamenalo vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových, kde klesol počet zamestnancov oproti roku 2014 o 181, teda o 12,5 %.