Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Ekonomika

Trenčín rešpektuje rozhodnutie regionálneho úradu

Pohľad na Trenčiansky hrad, archívne foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Regionálny úrad pre územné plánovanie a výstavbu Trenčín zrušil územné rozhodnutie mesta Trenčín k pripravovanej oprave cestného mosta v Trenčíne.

Trenčín 6. mája (TASR) - Trenčianska radnica v súvislosti so zrušením územného rozhodnutia mesta Trenčín k pripravovanej rekonštrukcii cestného mosta v Trenčíne rešpektuje rozhodnutie regionálneho úradu pre územné plánovanie a výstavbu. TASR o tom informovala v pondelok hovorkyňa mesta Erika Ságová.

"Stavebný úrad urobil chyby. Nasledovať bude opakované územné konanie, ktoré bude trvať tri až päť mesiacov. Pracovníčky stavebného úradu boli napomenuté a poučené, aby sa vyvarovali takýmto pochybeniam. Aj keď je pravdou, že pri množstve agendy, ktorú riešia, sa chyby stanú," uviedla hovorkyňa.

Regionálny úrad pre územné plánovanie a výstavbu Trenčín zrušil územné rozhodnutie mesta Trenčín k pripravovanej oprave cestného mosta v Trenčíne. Vrátil ho na nové prerokovanie a rozhodnutie.

Podľa riaditeľa regionálneho úradu pre územné plánovanie v Trenčíne Miloša Mičegu dôvodom zrušenia územného rozhodnutia mesta Trenčín boli závažné pochybenia, ktoré v odvolacom konaní zistil regionálny úrad. Išlo najmä o porušenie práv účastníka, ktorý sa odvolal proti rozhodnutiu a o jeho námietkach stavebný úrad náležite nerozhodol. Vec sa tak vracia späť na stavebný úrad na opätovné prerokovanie.