Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

NIKÉ LIGA: Michalovce ukončili spoluprácu s trénerom Petrušom

Tréner futbalového klubu MFK Zemplín Michalovce Marek Petruš odpovedá na otázky novinárov počas štartu letnej prípravy na novú sezónu 2023-2024 v Michalovciach v pondelok 19. júna. Foto: TASR - Roman Hanc

S tímom sa dohodol na ukončení spolupráce. Michalovciam patrí v Niké lige po 7. kole posledné 12. miesto, keď získali jediný bod, pričom v šiestich stretnutiach za sebou prehrali.

Michalovce 26. septembra (TASR) - Futbalistov MFK Zemplín Michalovce už nebude ďalej trénovať Marek Petruš. S tímom sa dohodol na ukončení spolupráce. Michalovciam patrí v Niké lige po 7. kole posledné 12. miesto, keď získali jediný bod, pričom v šiestich stretnutiach za sebou prehrali.

Zemplínčania nastúpia v stredu v 3. kole Slovnaft Cupu na pôde Vranova nad Topľou. Mužstvo povedie športový riaditeľ Vladimír Rusnák. "S trénerom Marekom Petrušom sme sa rozišli po vzájomnej dohode. Spolu s ním končia aj asistent Erik Havrila a tréner brankárov Branislav Benko. Dôvod ukončenia spolupráce je jasný – jediný získaný bod zo siedmich zápasov je veľmi málo. Mužstvo nemalo jasnú hernú tvár a nezvládlo duely na vlastnom trávniku, keď štyrikrát za sebou prehralo a inkasovalo v nich až štrnásť gólov. Myslím si, že vzhľadom na kvalitu kádra sme určite mali nazbierať viac bodov," povedal podľa klubovej stránky člen predstavenstva MFK Zemplín Ján Sabol.

Meno nového trénera by Michalovce chceli zverejniť čo najskôr. "Bol by som rád, keby bol nový kormidelník k dispozícii na sobotňajší duel v Ružomberku. V hre je viacero alternatív, naša prvá voľba je Peter Struhár, ktorý donedávna trénoval práve ružomberský tím. Verím, že dospejeme k dohode,“ informoval Sabol.