Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

NIKÉ LIGA: Slovan zvíťazil v Trnave 2:1 a vedie ligu pred Trenčínom

Na snímke zľava hráč Spartaka Roman Procházka, hráč Slovana Aleksandar Čavrič a hráč Spartaka Michal Ďuriš počas zápasu 11. kola Niké ligy medzi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava v Trnave v nedeľu 22. októbra 2023. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Úradujúci majster natiahol víťaznú šnúru vo všetkých súťažiach na osem stretnutí.

Trnava 22. októbra (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľnom derby v rámci 11. kola Niké ligy na ihrisku Spartaka Trnava 2:1 a vyšvihli sa na čelo tabuľky. Úradujúci majster natiahol víťaznú šnúru vo všetkých súťažiach na osem stretnutí a vedie ligu pred AS Trenčín, s ktorým má na konte rovnaký počet 23 bodov, ale odohral o zápas menej. Trnava figuruje na šiestom mieste.

Už v úvodných sekundách hlavný rozhodca prerušil zhruba na päť minút zápas po tom, ako domáci fanúšikovia spôsobili vo svojom sektore požiar a zasahovať museli hasiči. Prvý polčas 159. derby Trnavy a Slovana priniesol bojovný futbal s minimom šancí a bez priameho streleckého pokusu na bránu. Po hodine hry vyšiel Slovanu rýchly brejk, Kucka "posadil" loptu na hlavu Čavriča a ten ju umiestnil presne k žrdi. Domáci vyrovnali o dve minúty, z diaľky sa presadil Zeljkovič a otvoril si strelecký účet v lige. Slovan napokon strhol víťazstvo na svoju stranu po exportnom góle Lovata.

Niké liga - 11. kolo:


FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava 1:2 (0:0)

Góly: 66. Zeljkovič - 64. Čavrič, 76. Lovat, ŽK: Ďuriš, Mikovič - Barseghjan, Blackman, Lovat. Rozhodovali: Ziemba - Poláček, Vorel.

Trnava: Takáč - Kóša, Štetina, Djurič - Koštrna (79. Šulek), Zeljkovič, Procházka (84. Paur), Mikovič (46. Ristovski) - Ofori (79. Bernát), Ďuriš, Daniel
Slovan: Borjan - Bajrič, Kašia, Wimmer - Blackman (87. Pauschek), Kankava, Kucka, Lovat - Barseghjan, Čavrič (90.+1 Savvidis), Zmrhal (65. Strelec)


Hlasy po zápase /zdroj: TV Dajto/:

Michal Gašparík
, tréner Trnavy: "Bol to remízový zápas, ktorý rozhodol exportný gól Lovata. V prvom polčase hrali obe mužstvá zrkadlovo, nebol to pekný futbal. Chceli sme v polčase zmeniť rozostavenie, lebo Slovan nás v niektorých situáciách ´prehrával´. Dnes sme neboli kvalitní, nikto z hráčov to nezobral na seba a preto sme prehrali."

Vladimír Weiss, tréner Slovana: "Výborný zápas. Prvý polčas bol taktický, hralo sa zrkadlo. Po zmene strán sme však boli futbalovejší. Mali sme viac šancí ako domáci, hrali sme disciplinovane. Mali sme vo svojom strede Čavriča, ktorý vyčnieva o triedu nad všetkými, hoci mal v týždni problémy s kolenom. Je nielen výborný futbalista, ale aj človek. Má pripravenú novú zmluvu a verím, že zostane v klube."