Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

Slovanisti odohrajú v príprave zápasy proti Al-Rayyan aj Slavii Praha

Na snímke futbalisti Slovana zľava Aleksandar Čavrič, Jaromír Zmrhal, Marko Tolič, Tigran Barseghjan, Juraj Kucka sa tešia po strelení gólu, vpravo hráč Dunajskej Stredy Aleš Čermák v zápase 18. kola Niké ligy Slovan Bratislava - FC DAC 1904 Dunajská Streda v Bratislave v nedeľu 17. decembra 2023. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovanisti odštartujú spoločnú prípravu na jarnú časť kondičnými testami 10. januára a v sobotu 20. januára zamieria na desaťdňové sústredenie do Kataru.

Bratislava 7. januára (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava si počas zimnej prípravy zmerajú sily s viacerými zvučnými tímami vrátane Slavie Praha či katarského mužstva Al-Rayyan. Slovanisti odštartujú spoločnú prípravu na jarnú časť kondičnými testami 10. januára a v sobotu 20. januára zamieria na desaťdňové sústredenie do Kataru, počas ktorého odohrajú tri prípravné zápasy. Informovala o tom oficiálna stránka "belasých."

Podľa asistenta trénera Borisa Kitku bude prvá časť prípravy zameraná na rozvoj vytrvalostných a silových parametrov. "Hráči podstúpia silovo-vytrvalostné testovanie. Výsledky zohľadníme pri plánovaní individuálnej záťaže i ako informáciu, kde sa hráči nachádzajú," uviedol Kitka. Zápasy v Katare odštartujú prvým súbojom 26. januára, keď bude ich súperom štvrtý tím katarskej Stars League, v ktorého kádri figurujú Rodrigo či Thiago Mendes. Druhým súperom Slovana bude Al-Wakrah SC, tretí súper je v riešení. Generálkou na štart jarnej časti Niké ligy v Žiline bude súboj v Prahe s domácou Slaviou. "Stretneme sa s veľmi kvalitným a silným súperom. Bude to päť dní pred jarnou premiérou v Žiline. Cykly, ktoré v príprave máme, chceme spojiť tak, aby sme boli dobre pripravení na prvý jarný zápas. V prípade zmien v kádri bude dôležité, aby sa noví hráči etablovali, zohrali s mužstvom a pri príchode boli čo najlepšie pripravení. Pokiaľ je totiž mužstvo dobre fyzicky pripravené, môžete sa rýchlejšie venovať špecifickejším veciam, ako je štýl hry či veci vyplývajúce z herného systému a jednotlivých pozícií," poznamenal Kitka.

Plán prípravných zápasov ŠK Slovan Bratislava pred jarnou časťou Niké ligy:


Piatok, 26. januára: Al-Rayyan SC – ŠK Slovan /sústredenie v Katare/
Pondelok, 29. januára: Al-Wakrah SC – ŠK Slovan /sústredenie v Katare + v štádiu je ďalší zápas v Katare
Nedeľa, 4. februára: Slavia Praha – ŠK Slovan