Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Hokej

Český brankár Kantor prestúpil z Nových Zámkov do Zvolena

Na snímke zľava brankár Pavel Kantor a Peter Novajovský (obaja Nové Zámky) a vpravo Mathew Santos (Michalovce) v zápase 37. kola hokejovej Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce - HC MIKRON Nové Zámky 19. januára 2024 v Michalovciach. Foto: TASR - Roman Hanc

Tridsaťdvaročný Kantor ochytal za "býkov" celkom 103 extraligových stretnutí, v ktorých si udržal viac než 92-percentnú úspešnosť zákrokov a zaznamenal tri čisté kontá.

Zvolen 23. apríla (TASR) - Český hokejový brankár Pavel Kantor sa stal novou posilou HKM Zvolen. Uplynulé dve sezóny pôsobil tiež v najvyššej slovenskej súťaži, keď si obliekal dres tímu HC Nové Zámky. Oba kluby o tom informovali na svojich webových stránkach.

Tridsaťdvaročný Kantor ochytal za "býkov" celkom 103 extraligových stretnutí, v ktorých si udržal viac než 92-percentnú úspešnosť zákrokov a zaznamenal tri čisté kontá. V českej extralige pôsobil počas deviatich sezón, nastúpil vo viac ako 200 zápasoch, a v roku 2019 získal majstrovský titul s Třincom.

Kantor bol v ročníku 2022/23 najviac vyťažovaným brankárom súťaže (50 zápasov v základnej časti a 5 zápasov play off), keď nastúpil vo všetkých zápasoch tímu. V tejto sezóne ochytal 48 duelov, ale pre neho a celé mužstvo sa skončila sezóna už po dlhodobej časti, keďže Nové Zámky obsadili 11. priečku v tabuľke a nepostúpili do play off.

Zvolen v pondelok potvrdil, že zmluvy predĺžili obranca Jozef Sládok a útočníci Peter Zuzin a Patrik Marcinek. Novým trénerom mužstva sa stal Čech Martin Štrba.