Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Hokej

Florida zdolala Tampu Bay 3:2 v prvom stretnutí 1. kola play off

Obranca Floridy Panthers Oliver Ekman-Larsson (91) bojuje o puk s ľavým krídlom Tampy Bay Lightning Nicholasom Paulom (20) a pravým krídlom Mitchellom Chaffeem (41) počas tretej tretiny prvého zápasu prvého kola Stanley Cupu NHL. Séria play-off, nedeľa 21. apríla 2024, v Sunrise, Florida. Foto: TASR/AP

Domáci rozhodli vo floridskom derby o svojom triumfe dvoma gólmi v tretej časti hry.

New York 21. apríla (TASR) - Hokejistom Tampy Bay v zostave so slovenským obrancom Erikom Černákom nevyšiel vstup do súbojov 1. kola play off NHL. Na ľade Floridy prehrali v prvom dueli štvrťfinále Východnej konferencie 2:3. Domáci rozhodli vo floridskom derby o svojom triumfe dvoma gólmi v tretej časti hry.

Po dvoch tretinách bol stav nerozhodný 1:1, v 58. sekunde tretej časti si však Carter Verhaeghe v presilovke parádne nakorčuľoval pred bránku a skóroval po precíznej prihrávke kapitána Aleksandra Barkova na 2:1. Tretí gól pridal vlaňajší finalista play off v závere do prázdnej bránky zásluhou Matthewa Tkachuka. Tampa už dokázala iba skorigovať desať sekúnd pred sirénou pri hre šiestich proti štyrom po zásahu Stevena Stamkosa. Po dva body si v stretnutí pripísali Tkachuk (1+1), Stamkos (1+1) i Barkov (0+2). Černák odohral v drese Tampy 18:40 min., mal plusový bod a štyri hity.

Play off NHL - 1. kolo:


štvrťfinále Východnej konferencie - 1. zápas:

Florida - Tampa Bay 3:2

/stav série: 1:0/