Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Import

LEDNÁR: Zlaté Moravce napredujú v komunikácii s občanmi a bezpečnosti

Primátor Zlatých Moraviec Peter Lednár Foto: TASR/Peter Lednár

Súčasný primátor mesta Peter Lednár sa spolu s ďalšími šiestimi kandidátmi uchádza o primátorské kreslo v nastávajúcich komunálnych voľbách.

Zlaté Moravce 12. novembra (TASR) - Rozširovanie služieb Mestskej nemocnice a pokračovanie v rozbehnutých projektoch výstavby bytoviek by mali byť hlavnými prioritami pri ďalšom rozvoji Zlatých Moraviec. Myslí si to súčasný primátor mesta Peter Lednár, ktorý sa spolu s ďalšími šiestimi kandidátmi uchádza o primátorské kreslo v nastávajúcich komunálnych voľbách.



Podľa Lednára majú Zlaté Moravce a jeho obyvatelia za sebou neľahké obdobie. „Bol to čas, kedy sme sa snažili dobehnúť zmeškaný vlak a vyrovnať sa iným mestám. Zmodernizovať sa, skultúrniť prostredie. Nie všetky predstavy sa podarilo naplniť, ale som rád, že napredujeme v oblastiach, ako sú bezpečnosť, transparentnosť, rekonštrukcie majetku mesta, kultúra alebo šport,“ pripomenul Lednár.

Podľa jeho slov sa radnici za posledné štyri roky podarilo výrazne pokročiť pri skvalitnení komunikácie s obyvateľmi Zlatých Moraviec. Magistrát spustil internetový informačný portál a vytvoril aj novú oficiálnu webovú stránku Zlatých Moraviec. „Zlepšenie v tejto oblasti ocenila aj Transparency International, keď sme sa v jej hodnotení transparentnosti miest posunuli za štyri roky z posledného 100. miesta na 55. miesto a chceme sa ďalej zlepšovať. Výrazný posun vpred sme urobili aj v bezpečnosti mesta, najmä v zlepšení bezpečnosti dopravy a modernizáciou vybavenia mestskej polície,“ hovorí primátor.

Mesto by podľa Lednára malo v týchto krokoch pokračovať aj v ďalšom období. Predovšetkým rozširovaním kamerového bezpečnostného systému a výstavbou ďalších kruhových križovatiek. „Treba sa tiež zamerať na výstavbu športovísk a detských ihrísk, budovanie dôstojnejších priestorov na stretávanie a aktivity našich seniorov a pokračovať v organizovaní kultúrnych podujatí,“ myslí si Lednár. Ako doplnil, v prípade opätovného zvolenia chce pokračovať aj v zlepšovaní komunikácie s poslancami mestského zastupiteľstva.

„Hoci sme sa na riešení problémov s poslancami nie vždy zhodli, nikdy sa rokovanie zastupiteľstva neskončilo hádkou, vzájomným osočovaním alebo predčasne. Taktiež som k dôležitým problémom zvolával pracovné stretnutia s našimi poslancami, na ktorých sme mali možnosť konštruktívne diskutovať o danej veci. V tomto trende chcem aj naďalej pokračovať s dôrazom na ďalšie zlepšovanie vzájomnej komunikácie,“ dodal primátor.

Na post primátora Zlatých Moraviec kandiduje aj nestraníčka Marta Eckhardtová s podporou strán Smer-SD, KDH a SNS. O hlasy voličov sa bude uchádzať aj niekdajšia primátorka Serafína Ostrihoňová. Ako nezávislý kandiduje aj podnikateľ Jozef Martinec, absolvent bakalárskeho stupňa právnického štúdia Daniel Solárik, aktivistka Marta Balážová a vodič z povolania Ľuboš Červený.