Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Mužovi, ktorý v bratislavskej MHD udrel ženu, hrozí až trojročný trest

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

V prípade preukázania viny mu za jeho protiprávne konanie hrozí až trojročný pobyt za mrežami.

Bratislava 18. marca (TASR) - Jednej cestujúcej slovne nadával, druhú opľul a potom udrel do tváre. Takto sa správal v bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD) 29-ročný Rajmund z okresu Levice. Za jeho konanie mu dnes hrozí až trojročný trest za mrežami.

Ako TASR informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff, udalosť sa stala 16. marca krátko po 19.45 h. Vozidlo MHD smerovalo z Námestia Franza Liszta na Račianske mýto. "Obvinený najprv vulgarizmami napadol 48-ročnú ženu. Následne vstal a pri prechádzaní uličkou došlo i k fyzickému stretu s 26-ročnou ženou," priblížil Szeiff.

Menovaný mladú ženu najprv opľul a následne zovretou päsťou udrel do oblasti tváre. Spadla tak na zem. "Pri páde utrpela zranenia v oblasti hlavy a dolných končatín, ktoré si vyžiadali jej lekárske ošetrenie," doplnil hovorca.

Policajný príslušník už vzniesol voči Rajmundovi obvinenie z trestného činu výtržníctva. V prípade preukázania viny mu za jeho protiprávne konanie hrozí až trojročný pobyt za mrežami.