Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Festival Sziget má ďalší tromf. Speváčku Rihannu

Speváčka Rihanna Foto: TASR/AP

Budapeštianskemu festivalu, ktorý sa uskutoční 10.-17. augusta, tak pribudla ďalšia svetová ikona.

Bratislava 16. marca (TASR) - Do zoznamu účinkujúcich na festivale Sziget pribudla speváčka Rihanna, ktorá vystúpi 11. augusta. Budapeštianskemu festivalu, ktorý sa uskutoční 10.-17. augusta, tak pribudla ďalšia svetová ikona. Program nie je ešte finálny, už teraz sú v ňom popri Rihanne hviezdy ako Muse, David Guetta či The Lumineers, TASR informovala PR manažérka podujatia Silvia Turnerová.

Rihanna (28) je jednou z najúspešnejších a najtalentovanejších speváčok súčasnosti. Je najmladšou speváčkou, ktorá mala 14 singlov na prvom mieste svetových rebríčkov, získala deväť cien Grammy a 12 cien Billboard Music Awards. Tento rok vydala album Anti, ktorý sa dočkal pozitívnych recenzií a vyvolal po celom svete veľký rozruch. Rihanna patrí medzi najhranejších interpretov, najsledovanejších umelcov na sociálnych sieťach, jej videoklipy patria medzi najsledovanejšie.

Rihanna však nie je jedinou hviezdou, na ktorú sa Szigeťania tešia. Hudobný line-up je už teraz plný skvelých koncertných hviezd, ako sú Muse, Sia, The Last Shadow Puppets, Noel Gallagher's High Flying Birds, The Lumineers, Chvrches, David Guetta a mnoho ďalších. Slovensko bude na European Stage reprezentovať kapela Queer Jane.

Tento nielen hudobný festival, ale aj podujatie s nehudobným programom privíta ročne ľudí z viac než 90 krajín sveta. Záujemcovia by sa mali poponáhľať, nakoľko sa rýchlo predávajú samotné vstupenky, ale aj lístky do nadštandardných kempov, VIP Camping je už vypredaný, uviedla Turnerová. Aktuálny program vrátane ubytovacích možností si fanúšikovia nájdu na webovej stránke szigetfestival.sk.