Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia

ALKOHOL ZA VOLANTOM: Polícia prichytila viacerých vodičov

Miesto nehody. Foto: Polícia

Polícia apeluje na verejnosť, aby boli vodiči na cestách voči sebe, ako aj voči ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední.

Bratislava 6. mája (TASR) - Polícia v nedeľu (5. 5.) riešila viacero udalostí spojených s alkoholom. Išlo o nehodu medzi obcami Veľké Leváre a Moravský Svätý Ján i jazdu pod vplyvom alkoholu. Oboch vodičov obvinila za úmyselný prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. TASR o tom informovala hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Silvia Šimková.

Priblížila, že 54-ročný vodič na ceste I/2 z Veľkých Levár prešiel do protismeru a ďalej pokračoval po trávnatej ploche, až s vozidlom zastavil v kríkoch a vo vode. "Vodič bol policajnou hliadkou podrobený dychovej skúške, ktorej výsledok bol 1,01 mg/l, čo predstavuje 2,10 promile," uviedla Šimková s tým, že nehoda sa obišla bez zranenia.

Druhú udalosť polícia riešila vo večerných hodinách v Zohore, kde na Kováčskej ulici spozorovala vozidlo, s ktorým 39-ročný vodič jazdil zo strany na stranu. Polícia vodiča podrobila dychovej skúške, pri ktorej nafúkal 1,71 promile.

"Obaja vodiči boli policajtmi obmedzení na osobnej slobode a eskortovaní na policajné oddelenie na vykonanie ďalších potrebných úkonov," dodala hovorkyňa. Podotkla, že v prípade preukázania viny pred súdom im hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Polícia apeluje na verejnosť, aby boli vodiči na cestách voči sebe, ako aj voči ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy za žiadnych okolností nepožili.