Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia

Požiar pneuservisu v Rimavskej Sobote hasilo vyše 30 hasičov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Hasičom sa požiar podarilo lokalizovať po 15.00 h, následne začali vykonávať práce súvisiace s dohľadávaním lokálnych ohnísk a kontrolu požiariska termokamerou.

Rimavská Sobota 6. mája (TASR) - Viac ako 30 profesionálnych i dobrovoľných hasičov zasahovalo v pondelok popoludní pri požiari pneuservisu a skladu pneumatík v Rimavskej Sobote. Hasičom sa požiar podarilo lokalizovať, príčina požiaru je v štádiu vyšetrovania. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici Júlia Zeleňáková.

K požiaru v jednom z rimavskosobotských pneuservisov došlo krátko pred 14.00 h, plamene zasiahli aj tunajší sklad pneumatík. Na mieste udalosti zasahovalo 27 príslušníkov HaZZ s 15 kusmi techniky a deväť dobrovoľných hasičov s troma kusmi techniky.

Hasičom sa požiar podarilo lokalizovať po 15.00 h, následne začali vykonávať práce súvisiace s dohľadávaním lokálnych ohnísk a kontrolu požiariska termokamerou. "Ďalej sa vykonávajú práce súvisiace so zachytávaním a odstraňovaním zmesi hasiacej látky a produktov po požiari," priblížila Zeleňáková.

Na mieste udalosti bol zriadený riadiaci štáb Okresného riaditeľstva HaZZ v Rimavskej Sobote. Privolaný bol aj zisťovateľ príčin vzniku požiarov, presná príčina požiaru je v štádiu vyšetrovania.