Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia

Podnikateľ M. Suchoba dostal za podplácanie peňažný trest 90.000 eur

Na snímke podnikateľ Michal Suchoba na súdnom pojednávaní v kauze Mýtnik v budove Špecializovaného trestného súdu v Pezinku 6. mája 2024. Foto: TASR - Martin Baumann

Dohoda medzi prokurátorom a Suchobom bola uzatvorená v marci 2024.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Pezinok 6. mája (TASR) - Podnikateľ Michal Suchoba dostal za podplácanie peňažný trest vo výške 90.000 eur. V prípade jeho nezaplatenia náhradný šesťmesačný trest väzenia. Ide o skutok súvisiaci s kauzou Očistec. Dohodu o vine a treste medzi prokurátorom a Suchobom schválil v pondelok Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku.

K odovzdaniu úplatku 70.000 eur Ľudovítovi M. malo prísť v lete 2018. Peňažné prostriedky mali byť vyplatené v súvislosti s prípadom zaistených registračných pokladníc spoločnosti Medusa Group. Dohoda medzi prokurátorom a Suchobom bola uzatvorená v marci 2024.

Na verejnom zasadnutí bol medzi verejnosťou prítomný aj Michal Mandzák, obhajca Jozefa B., obžalovaného v kauze Mýtnik. V súvislosti s dohodou medzi prokurátorom a Suchobom hovoril o poskytnutí nezákonného benefitu. Na Generálnej prokuratúre SR podal v tejto súvislosti trestné oznámenie pre podozrenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa.

"Mám za to, že všetko prebehlo v zmysle zákona, dohoda bola schválená," povedal prokurátor Generálnej prokuratúry SR Michal Šúrek. Súčasťou finálnej dohody bolo zmiernenie právnej kvalifikácie a zníženie peňažného trestu. "My musíme vychádzať zo zákona a zo situácie, ktorá je pre obvineného, teraz už odsúdeného, najpriaznivejšia," podotkol.