Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Počasie

Chladným dňom je nateraz koniec, od štvrtka príde výrazné oteplenie

Na snímke pohľad na jarou rozkvitnutý Park Ľudovíta Štúra v Žiline v piatok 12. apríla 2024. Foto: TASR - Daniel Stehlík

Po prechode tlakovej níže sa naše územie nachádza v chladnom vzduchu, zrážková činnosť už takmer ustala, priblížili meteorológovia.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 25. apríla (TASR) - Počas víkendu by malo na Slovensku nastať výrazné oteplenie. Štvrtkom vrcholí perióda chladného počasia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) to uviedol na sociálnej sieti s tým, že zrážky očakáva iba výnimočne.

"Po prechode tlakovej níže sa naše územie nachádza v chladnom vzduchu, zrážková činnosť už takmer ustala. Teplota vzduchu sa pohybuje len slabo nad nulou a miestami sme opätovne zaznamenali prízemný mráz," priblížili meteorológovia.

Podotkli, že ťažiskom zrážok za posledných 24 hodín bolo pomedzie stredného a východného Slovenska. Stred tlakovej níže podľa nich postupoval východnejšie, než spočiatku očakávali predpovedné modely. "Meteorologická stanica Telgárt dnes ráno hlási dva centimetre a Štrbské Pleso až 14 centimetrov snehu," dodali.