Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Prešovský kraj

V Prešove zloží sľub nový poslanec

Ilustračné foto. Foto: TASR - Miroslav Košírer

Jedným z bodov rokovania bude i vstup PSK do technickej pomoci Programu cezhraničnej spolupráce Interreg Poľsko - Slovensko 2021 - 2027, tzv. Regionálneho kontaktného bodu PSK.

Prešov 14. apríla (TASR) - Na pondelkovom (15. 4.) 12. zasadnutí Zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja (PSK) zloží sľub nový poslanec, na programe je celkovo 33 bodov. Informovala o tom Lea Lehotská z oddelenia komunikácie PSK s tým, že jednou z dôležitých tém bude optimalizácia osvetových stredísk v Poprade a Bardejove.

"Ešte v úvode však privítajú nového krajského poslanca Petra Cvengroša, ktorý nahradí v pléne Rudolfa Dupkalu zložením poslaneckého sľubu," uviedla Lehotská. Krajskí poslanci sa budú ďalej zaoberať zlúčením Centra sociálnych služieb Slnečný dom s Centrom sociálnych služieb Vita vitalis v Prešove. Zároveň majú schvaľovať zriadenie rozpočtovej organizácie s názvom Zariadenie sociálnozdravotných služieb Bijacovce.

"Okrem toho sa pozrú na vyúčtovanie prímestskej autobusovej dopravy objednanej PSK v roku 2023 i na dobudovanie zostávajúcich úsekov Poloniny trail. Taktiež budú schvaľovať rôzne zámery v školstve, kultúre, doprave i sociálnej oblasti," doplnila Lehotská. Okrem toho majú schvaľovať vypracovanie kompletnej projektovej prípravy privádzača "Grófske" k rýchlostnej ceste R4, zámer recyklačného centra i rekonštrukciu ciest v obci Trnkov a tiež modernizáciu "cestmajsterstva" v Medzilaborciach.

Jedným z bodov rokovania bude i vstup PSK do technickej pomoci Programu cezhraničnej spolupráce Interreg Poľsko - Slovensko 2021 - 2027, tzv. Regionálneho kontaktného bodu PSK. Pokračovať sa má aj v druhej etape rekonštrukcie Kaštieľa v Hanušovciach nad Topľou.