Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

Pracovné skupiny diskutovali o sociálnych službách v Banskej Bystrici

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prvé stretnutia pracovných skupín k návrhu akčného plánu pre rok 2023 sa uskutočnili ešte koncom apríla.

Banská Bystrica 18. októbra (TASR) - Na Mestskom úrade v Banskej Bystrici sa v utorok konali stretnutia pracovných skupín k návrhu akčného plánu pre rok 2023, ktorý samospráva pripravuje v rámci komunitného plánu sociálnych služieb. Cieľom stretnutí, ktoré budú pokračovať v stredu (19. 10.), je prerokovať ciele, opatrenia či aktivity v prospech rozvoja sociálnych služieb. TASR o tom informovala hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová.

Komunitný plán mesta Banská Bystrica na roky 2021 až 2027 sa zaoberá súčasným rozsahom a druhom poskytovaných sociálnych služieb, ľudskými, materiálnymi a finančnými zdrojmi i plánmi, ktoré chce samospráva do budúcna vytvoriť či zlepšiť. Prvé stretnutia pracovných skupín k návrhu akčného plánu pre rok 2023 sa uskutočnili ešte koncom apríla.

"Momentálne sa blíži ku koncu druhý rok plnenia stanovených cieľov tohto strategického dokumentu, ktorý bol schválený mestským zastupiteľstvom na novembrovom zasadnutí v roku 2020. Teraz je čas na prípravu ďalších úloh spracovaných v návrhu akčného plánu," vysvetlila vedúca odboru sociálnych vecí mestského úradu Ivana Kružliaková.

V utorok sa na pôde mestského úradu stretli pracovné skupiny zaoberajúce sa sociálnymi službami pre seniorov a osoby so zdravotným znevýhodnením. V stredu budú stretnutia pokračovať od 11.00 h skupinami zameranými na rodiny a mládež, osoby v nepriaznivých životných situáciách a osoby žijúce v marginalizovaných rómskych komunitách. Na stretnutiach je vítaná i verejnosť.