Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Regióny

Priestory domova sociálnych služieb v Teranoch obnovia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Cieľom rekonštrukcie je skvalitniť poskytované služby, nie rozšíriť kapacitu zariadenia.

Terany 22. septembra (TASR) – Priestory domova dôchodcov a domova sociálnych služieb Terany v Krupinskom okrese rozšíria, kapacita zariadenia sa však zvyšovať nebude. Pre TASR to uviedla Lenka Štepáneková, hovorkyňa zriaďovateľa, Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK).

Ako dodala, plánová investičná akcia sa týka obnovy podkrovia. „Táto investičná akcia je momentálne v štádiu prípravy projektovej dokumentácie. Všetky zariadenia sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja sa obnovujú postupne, investuje sa do nich priebežne podľa potreby,“ spomenula s tým, že kapacita terianskeho zariadenia je dlhodobo nastavená na 66 miest. „Ich počet je v súlade s prevádzkovým poriadkom, ktorý schvaľuje Regionálny úrad verejného zdravotníctva. Záujem zo strany verejnosti o sociálne služby je,“ zdôraznila a zároveň podotkla, že cieľom rekonštrukcie je skvalitniť poskytované služby, nie rozšíriť kapacitu zariadenia.

Domov dôchodcov a domov sociálnych služieb Terany je zariadenie sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja, zriadené ako rozpočtová organizácia s vlastnou právnou subjektivitou. Jeho činnosť je zameraná na poskytovanie sociálnych služieb zdravotne postihnutým občanom s duševnými poruchami a starým občanom formou celoročného pobytu. Kapacita zariadenia je 66 miest, z toho je 26 miest určených zariadeniu pre seniorov a 40 miest pre domov sociálnych služieb.