Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Bývalý internát prestavajú na domov sociálnych služieb

Predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár. Foto: TASR

Modernizácia budovy prinesie nové priestory na pracovnú terapiu klientov, výdaj stravy, ubytovanie a administratívu.

Liptovský Hrádok 27. septembra (TASR) – Začiatkom tohto mesiaca začali v Liptovskom Hrádku prestavovať niekdajší stredoškolský drevársky internát na domov sociálnych služieb. Za viac ako dva milióny eur s rozhodujúcou nenávratnou finančnou podporou eurofondov vznikne špecializované zariadenie pre 81 klientov.

„Pokračujeme v celej sérii rekonštrukcií našich zariadení sociálnych služieb, napríklad v Novoti, Oščadnici, Likavke či Turí, s celkovými nákladmi presahujúcimi 8,5 milióna eur. S využitím všetkých dostupných prostriedkov sa snažíme skvalitňovať podmienky pre klientov i pracovné prostredie pre zamestnancov,“ uviedol predseda zriaďovateľského Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár.

Rozsiahla rekonštrukcia spomínaného objektu v Liptovskom Hrádku by mala trvať necelé dva roky. Jej súčasťou budú murárske práce, položenie nových podláh, výmena obkladov, dlažieb a rekonštrukcia inžinierskych sietí. Mieru energetickej náročnosti zníži zateplenie obvodových múrov, oprava strechy a výmena okien.

Modernizácia budovy prinesie aj nové priestory na pracovnú terapiu klientov, výdaj stravy, ubytovanie a administratívu. Samozrejmosťou bude možnosť bezbariérového pohybu po celom objekte. „Významným prínosom po sprevádzkovaní nového zariadenia sociálnych služieb bude určite aj 51 novovzniknutých pracovných miest,“ dodal Blanár.