Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na viacerých petržalských ZŠ zrekonštruovali hygienické zariadenia

Ilustračné foto Foto: TASR/Erika Ďurčová

Práce stáli petržalskú samosprávu viac ako 556.000 eur.

Bratislava 16. novembra (TASR) – Na viacerých základných školách (ZŠ) v bratislavskej Petržalke realizovali opravy hygienicky nevyhovujúcich priestorov. Rekonštruovali sa najmä toalety, zvislé rozvody i kuchyňa. Práce stáli petržalskú samosprávu viac ako 556.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa mestskej časti Petržalka Mária Halašková.

Na ZŠ Budatínska sa zrekonštruovali toalety na prvom až piatom nadzemnom podlaží spoločne so stúpačkami. Toalety na štyroch poschodiach so stúpačkami mestská časť zrekonštruovala na ZŠ Gessayova. "Na každom poschodí v oboch spomenutých školách okrem obnovy jestvujúcich toaliet pribudlo tiež po jednom WC pre telesne postihnutých," spresnila Halašková. Novinkou na ZŠ Holíčska sú zrekonštruované toalety v školskom klube detí. Kompletnou obnovou prešla aj tamojšia kuchyňa.

Po šiestich rokoch sa dočkali rekonštrukcie aj toalety na ZŠ Nobelovo námestie. Kompletnej výmeny stúpačiek sa dočkal jeden z pavilónov na ZŠ Pankúchova. Okrem nich sa podarilo mestskej časti zrekonštruovať šatne a sprchy pri telocvični. "Na ZŠ Turnianska sa podarilo vymeniť staré okná za nové na treťom a štvrtom podlaží," uviedla hovorkyňa.

Petržalka plánuje aj v budúcom roku na základných školách pokračovať v rekonštrukcii sociálnych zariadení, stúpačiek či ďalšej zo školských kuchýň. Samospráva sa chce zamerať aj na navýšenie kapacít v materských školách. "Úpravami a rekonštrukciami prejdú ďalšie školnícke byty, ktoré ponúkajú prirodzený priestor na rozširovanie kapacít v škôlkach," podotkla Halašková.