Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Oslavy v Múzeu SNP prinesú ukážky techniky i premietanie filmov

Na archívnej snímke Múzeum SNP v Banskej Bystrici. Foto: TASR Ján Krošlák

Súčasťou podujatia bude aj hudobný program či jazda na historických vojenských motorkách.

Banská Bystrica 8. mája (TASR) - Múzeum SNP v Banskej Bystrici pripravilo pri príležitosti 79. výročia ukončenia druhej svetovej vojny v Európe na stredu celodenné podujatie pre verejnosť. Súčasťou programu budú ukážky vojenskej techniky i premietanie filmov, vstup na podujatie je bezplatný. Múzeum o tom informovalo na svojej oficiálnej webovej stránke.

Oslavy výročia ukončenia druhej svetovej vojny odštartujú o 11.00 h pietnym aktom kladenia vencov. Hlavný program podujatia sa začne na poludnie, od kedy bude pre verejnosť zdarma prístupná aj expozícia múzea.

"V kinosále múzea bude v čase medzi 13.00 a 17.00 h premietanie dokumentárnych filmov z koprodukcie Múzea SNP. Popoludniu budú dominovať kluby vojenskej histórie s dynamickými ukážkami. Nadšenci vojenskej histórie budú mať v areáli i dobovú techniku," priblížilo múzeum.

Súčasťou podujatia bude aj hudobný program či jazda na historických vojenských motorkách. Pripravené sú aj športové a tvorivé aktivity pre rodiny s deťmi, ukážky sokoliarov či prezentácia diaľkovo riadených modelov tankov a vojenských vozidiel.