Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Policajti našli na parkovisku šesť mladých Afgáncov

Na snímke migranti z Afganistanu. Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Z Rumunska sa podľa policajnej hovorkyne viezli vo vnútri návesu kamiónu asi tri dni.

Čadca 13. novembra (TASR) – Na parkovisku nákupného centra v Čadci našli policajti vo štvrtok (12. 11.) popoludní šesť mladých Afgáncov. Cudzinecká polícia ich podľa hovorkyne Prezídia Policajného zboru Denisy Bárdyovej vypočula po potvrdení negatívnych výsledkov na ochorenie COVID-19.

"Mladí Afgánci prešli dlhou a náročnou cestou z domovskej krajiny cez Irán, Turecko, Grécko, Macedónsko, Rumunsko a cez Maďarsko na Slovensko. Išli striedavo peši a rôznymi vozidlami. Z Rumunska sa viezli vo vnútri návesu kamiónu asi tri dni, vyskočili z neho v Skalitom. Vodič nákladiaku ani len netušil, koho okrem deklarovaného nákladu vezie," povedala Bárdyová.

Doplnila, že jeden z cudzincov je mladistvý, policajti preto privolali aj pracovníkov úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. "Policajti tiež zistili, že všetci, okrem mladistvého, sú žiadateľmi o azyl v Rumunsku. Takže po vykonaní potrebných administratívnych úkonov ich vrátia do Rumunska. Posledného, najmladšieho z nich, pracovníci sociálnej kurately previezli do detského domova," dodala Bárdyová.