Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

STU pripravuje podujatie Science-enterTainment-yoU!

Na snímke budova, v ktorej sídli Rektorát Slovenskej technickej univerzity (STU). Foto: TASR Jaroslav Novák

Súčasťou podujatia bude aj prednáška bývalého riaditeľa Európskej vesmírnej agentúry Jeana Jacquesa Dordaina, účastníka festivalu vedy a umenia Starmus.

Bratislava 8. mája (TASR) - Slovenská technická univerzita (STU) v Bratislave pripravuje na utorok 14. mája podujatie "Science-enterTainment-yoU!". V znamení hesla Veda hrou môžu návštevníci vidieť a počuť množstvo prednášok, vedeckých pokusov a ukážok v podaní výskumníkov a študentov fakúlt STU. TASR o tom informoval hovorca univerzity Juraj Rybanský.

"Chceme návštevníkom ukázať, aká je veda a technika príťažlivá a ako posúva poznanie a život ľudí vpred. Budú si môcť nielen pozrieť, vypočuť, ale doslova aj siahnuť na mnohé výsledky práce našich vedcov i študentov," priblížil rektor STU Oliver Moravčík. Ich cieľom je popularizovať vedu a techniku ako perspektívne oblasti štúdia a kariéry mladých ľudí.

Súčasťou podujatia bude aj prednáška bývalého riaditeľa Európskej vesmírnej agentúry Jeana Jacquesa Dordaina, účastníka festivalu vedy a umenia Starmus. V rámci partnerstva STU s festivalom vystúpia na pôde univerzity 15. až 17. mája aj ďalší traja svetoví vedci - počítačový vedec Philip Torr, fyzička a bývalá astronautka NASA Kathryn Thorntonová a fyzik Tony Donné.

Podujatie "Science-enterTainment-yoU!" sa bude konať od 9.00 do 15.00 h v STU Aréne v priestoroch fakulty elektrotechniky a informatiky. Vstup naň je voľný.