Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Zariadenia sociálnych služieb v Prešovskom kraji získali 81.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Celkovo 13 prenosných miniterminálov na čiarový kód pribudlo v Dome seniorov v Tatranskej Štrbe.

Prešov 9. decembra (TASR) - Zariadenia sociálnych služieb v Prešovskom samosprávnom kraji (PSK) získali vďaka krajskej dotácii v tomto roku nové vybavenie celkovo za 81.000 eur. Ide o prenosné miniterminály, liečebný pohybový stroj, skrine či kreslá. Informuje o tom PSK na svojej webovej stránke.

Zariadenia sociálnych služieb, ošetrovateľské centrá či domovy pre seniorov mohli využiť dotáciu na materiálne vybavenie svojich priestorov, skvalitnenie poskytovaných služieb a na skrášlenie interiérov a exteriérov prostredníctvom Výzvy poslancov PSK a Výzvy predsedu PSK.

Celkovo 13 prenosných miniterminálov na čiarový kód pribudlo v Dome seniorov v Tatranskej Štrbe. "Slúžia na získavanie preukázateľných informácií o množstve sociálnej a zdravotnej starostlivosti poskytnutej klientovi," uvádza kraj.

Klienti sociálneho a ošetrovateľského zariadenia In Vita Zborov zas využívajú nový liečebný stroj, ktorý slúži prioritne na zlepšenie hybnosti a mobility pacienta. Prispieva tiež k aktivácii kardiovaskulárneho systému a metabolizmu, zlepšeniu výkonu a hybnosti, udržaniu a zlepšeniu svalovej výživy aj mentálnej stabilite. PSK podporil obstaranie tohto prístroja sumou 5000 eur.

Vďaka dotácii tiež v Zariadení sociálnych služieb Senior residence vo Vyšných Ružbachoch pribudli nové skrine a peniaze získal na nákup nových kresiel aj Denný stacionár Jar života, n.o. v Giraltovciach. "Cieľom projektu bolo zvýšiť komfort seniorom, ktorým vekom pribúdajúce diagnózy znižujú mobilitu a zvyšujú potrebu zdravého sedenia," dodáva PSK.

Okrem toho kraj podporil napríklad aj obnovu zariadení sociálnych služieb a modernizáciu technického vybavenia v Domove sv. Dominica v Petrovanoch, Seniorparku v Poprade, Gerion senior centra v Zámutove, Gréckokatolíckej charity v Prešove či Slovenského Červeného kríža a ďalšie.