Jedným z očakávaní je podľa primátora zimný hokejový štadión.
Autor TASR
Kežmarok 10. februára (TASR) – Výjazdové rokovanie vlády sa dnes koná v meste Kežmarok, hlavným dejiskom je Stredná odborná škola (SOŠ) Garbiarska. Na udalosť sa pripravovalo aj samotné mesto Kežmarok. „Je to prvýkrát, kedy v meste Kežmarok, ale aj v celom okrese zasadá vláda v novodobej histórii mesta,“ uviedol primátor mesta Kežmarok Ján Ferenčák.
Podľa neho bolo vedenie mesta pred výjazdovým rokovaním vlády plné očakávaní. „Dúfam, že sa nám splní všetko to, čo očakávame. Naším najväčším trápením je zimný hokejový štadión, takže keď vláda schváli finančné prostriedky pre túto rekonštrukciu, tak to bude takým zadosťučinením pre celé mesto,“ uzavrel primátor.
Rokovanie vlády v dopoludňajších hodinách prebiehalo v priestoroch strediska praktického vyučovania odboru kuchár-čašník na SOŠ. Riaditeľka školy Marta Sabolová potvrdila, že študenti sú naučení pripravovať gastronomické akcie podobného charakteru, keďže tu študujú odbory kuchár, čašník. „Ide ale určite o väčšiu zodpovednosť. Obedové menu bolo upravené, keďže je dnes Popolcová streda, preto sa nebudú podávať žiadne mäsité jedlá. Bude spišská hubová polievka z dubákov a so zemiakmi, teplé predjedlo budú pirohy s opraženou cibuľkou a ako hlavný chod bude vyprážaný karfiol a brokolica s maslovo-zemiakovými dukátikmi spolu so zeleninovou oblohou. Bude sa podávať aj rybie filé,“ priblížila menu Sabolová.
Podľa neho bolo vedenie mesta pred výjazdovým rokovaním vlády plné očakávaní. „Dúfam, že sa nám splní všetko to, čo očakávame. Naším najväčším trápením je zimný hokejový štadión, takže keď vláda schváli finančné prostriedky pre túto rekonštrukciu, tak to bude takým zadosťučinením pre celé mesto,“ uzavrel primátor.
Rokovanie vlády v dopoludňajších hodinách prebiehalo v priestoroch strediska praktického vyučovania odboru kuchár-čašník na SOŠ. Riaditeľka školy Marta Sabolová potvrdila, že študenti sú naučení pripravovať gastronomické akcie podobného charakteru, keďže tu študujú odbory kuchár, čašník. „Ide ale určite o väčšiu zodpovednosť. Obedové menu bolo upravené, keďže je dnes Popolcová streda, preto sa nebudú podávať žiadne mäsité jedlá. Bude spišská hubová polievka z dubákov a so zemiakmi, teplé predjedlo budú pirohy s opraženou cibuľkou a ako hlavný chod bude vyprážaný karfiol a brokolica s maslovo-zemiakovými dukátikmi spolu so zeleninovou oblohou. Bude sa podávať aj rybie filé,“ priblížila menu Sabolová.