Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

O týždeň budú voliči v 18 obciach vyberať starostu a poslancov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Starostu aj poslancov budú voliť v obci Brezovec. Starostu si budú vyberať voliči v obciach Plavecký Mikuláš, Drňa, Nechválova Polianka, Michal nad Žitavou, Chlebnice, Malé Borové a Žehňa.

Bratislava 3. februára (TASR) - O týždeň v sobotu 10. februára sa budú v 18 obciach konať doplňujúce komunálne voľby. Voliči si budú vyberať starostu a poslancov zastupiteľstiev. Pôvodne boli voľby vyhlásené v 20 obciach. Pre TASR to uviedol tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR. V obciach Starina a Krná sa voľby nebudú konať, pretože nikto nepodal kandidátnu listinu.

Starostu aj poslancov budú voliť v obci Brezovec. Starostu si budú vyberať voliči v obciach Plavecký Mikuláš, Drňa, Nechválova Polianka, Michal nad Žitavou, Chlebnice, Malé Borové a Žehňa. Len poslancov budú voliť v obciach Kvačany, Hrlica, Trnavá Hora, Brunovce, Brieštie, Mošovce, Ďurkovce, Piskorovce, Šemša a Kašov.

Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí sa vyhlasujú v prípade, ak sa v niektorej obci nekonali, z rôznych dôvodov sa musia opakovať, ak sa starosta či poslanec vzdal a jeho mandát zanikol bez náhradníka. Zákon tiež stanovuje, že voľby sa zopakujú, ak ich vyhlásili za neplatné.