Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Šport

Jamrichová vyhrala turnaj v Španielsku, získala druhý ženský titul

Na snímke slovenská tenistka Renata Jamrichová. Foto: TASR - Martin Baumann

Juniorská grandslamová šampiónka vo dvojhre z Australian Open si do rebríčka WTA pripíše 15 bodov a posunie sa o 60 miest vyššie.

Telde 28. apríla (TASR) - Slovenská tenistka Renáta Jamrichová sa stala víťazkou antukového turnaja ITF v španielskom Telde (dotácia 15.000 dolárov). V pozícii tretej nasadenej v nedeľnom finále dvojhry zdolala Španielku Mariu Garciovú Cidovú v troch setoch 6:3, 6:7 (4), 6:2. Šestnásťročná Slovenka si pripísala už druhý titul vo dvojhre medzi ženami, prvý získala pred mesiacom na tvrdom povrchu v egyptskom meste Šarm aš-Šajch.

Zverenka trénera Jána Matúša a kondičného Kristiána Cupáka sa stala od roku 1999 najmladšou Slovenkou, ktorá získala viacero titulov na profesionálnom okruhu ITF. Pred dvadsiatimi piatimi rokmi sa to podarilo Daniele Hantuchovej, ktorá vtedy mala 16 rokov a 142 dní. Jamrichová mala v deň zisku druhého titulu 16 rokov a 313 dní.

Juniorská grandslamová šampiónka vo dvojhre z Australian Open si do rebríčka WTA pripíše 15 bodov a posunie sa o 60 miest vyššie. V jeho onlajn vydaní figuruje na 613. priečke, čo je iba deväť pozícií za jej kariérovym maximom. Informoval o tom web Slovenského tenisového zväzu (STZ).

W15 Telde

dvojhra - finále:


Renáta JAMRICHOVÁ (SR-3) - Maria Garciová Cidová (Šp.) 6:3, 6:7 (4), 6:2