Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Zomrel bývalý československý reprezentant Peter Mutkovič

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Mutkovič strávil väčšinu hráčskej kariéry v Slovane Bratislava, s ktorým získal tri majstrovské tituly a raz vyhral Československý pohár.

Bratislava 29. decembra (TASR) - Vo veku 78 rokov zomrel bývalý československý futbalový reprezentant Peter Mutkovič. V piatok o tom informoval Slovenský futbalový zväz (SFZ) na svojom webe.
Na snímke horný rad zľava Ivan Hrdlička, Ján Čapkovič, Bohumil Bizoň, Jozef Kontír, Eva Vičanová, Michal Sokol, Ján Popluhár, Ľudovít Zlocha, Ján Zlocha, dolný rad zľava Ľudovít Cvetler, Jozef Fillo, Peter Mutkovič, Alexander Vencel, Marián Sedílek, Alexander Horváth a Marika Joklová.
Foto: TASR - Martin Baumann

Mutkovič strávil väčšinu hráčskej kariéry v Slovane Bratislava, s ktorým získal tri majstrovské tituly a raz vyhral Československý pohár. Bol tiež súčasťou tímu, ktorý v roku 1969 triumfoval vo finále Pohára víťazov pohárov nad FC Barcelona 3:2. Spoľahlivý obranca odohral po desaťročnom angažmáne v Slovane aj jednu sezónu v Žiline, záverečné tri roky hráčskej kariéry pôsobil v Rakúsku. Neskôr sa venoval práci s mládežou, vo februári 1999 bol jeden z kandidátov na post prezidenta SFZ.