Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

V Berlíne-Treptowe sa spomínalo na koniec vojny spred 70 rokov

Ruský veľvyslanec v Nemecku Vladimir Grinin (druhý vľavo) prichádza k pamätníku padlých sovietskych vojakov pri príležitosti 70. výročia konca II. svetovej vojny v Treptowskom parku v Berlíne 9. mája 2015. Foto: TASR/AP

Na spomienkovom podujatí, počet účastníkov ktorého odhadla nemecká polícia na okolo 5000, boli aj členovia a sympatizanti ruského motocyklistického klubu Noční vlci.


Berlín 9. mája (TASR) - Tisícky ľudí si dnes v Berlíne pripomenuli koniec druhej svetovej vojny spred 70 rokov.

Medzi tými, ktorí sa poklonili pamiatke padlých sovietskych vojakov pri ich pamätníku v Treptowskom parku nemeckého hlavného mesta a položili tu vence a kvety, boli aj veľvyslanci rôznych krajín, vrátane ambasadora Ruskej federácie v Nemecku Vladimira Grinina.

Podľa jeho slov pre tlačovú agentúru DPA je dôležité pripomenúť si koniec druhej svetovej vojny "pre nás a pre všetkých".

Na spomienkovom podujatí, počet účastníkov ktorého odhadla nemecká polícia na okolo 5000, boli aj členovia a sympatizanti ruského motocyklistického klubu Noční vlci, blízkeho prezidentovi Ruskej federácie Vladimirovi Putinovi.
Skupinka mužiov pózuje na schodoch pred pamätníkom padlých sovietskych vojakov pri príležitosti 70. výročia konca II. svetovej vojny v Treptowskom parku v Berlíne 9. mája 2015.
Foto: TASR/AP