Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Eurostar pre zaplavené tunely na juhu Anglicka zrušila 14 vlakov

Foto: TASR/AP

Eurostar, ktorá zabezpečuje vlakové spojenia z Londýna do Amsterdamu, Bruselu a Paríža, sa cestujúcim za nepríjemnosti ospravedlnila.

Londýn 30. decembra (TASR) – Spoločnosť Eurostar pre zaplavenie tunelov na juhu Anglicka zrušila v sobotu najmenej 14 medzinárodných vlakových spojení. Výluka zasiahla tisíce pasažierov. TASR správu prebrala od agentúry AFP.

Voda zaplavila oba tunely neďaleko medzinárodnej vlakovej stanice Ebbsfleet International v grófstve Kent na juhu Anglicka. Britská meteorologická služba Met Office pre veľkú časť Spojeného kráľovstva vydala varovanie pred dažďom, snehom a ľadom.

Železničná spoločnosť Southeastern Railway oznámila, že z dôvodu zaplavenia tunelov nebudú v sobotu premávať vlaky medzi stanicami St Pancras v Londýne, Stratford International v Stratforde a Ebbsfleet International. "Na odstránení zatopenia pracujeme; výluka potrvá pravdepodobne celý deň," uviedla spoločnosť.

Eurostar, ktorá zabezpečuje vlakové spojenia z Londýna do Amsterdamu, Bruselu a Paríža, sa cestujúcim za nepríjemnosti ospravedlnila.

Túto spoločnosť pred Vianocami postihol neoficiálny štrajk zamestnancov, ktorí žiadali zvýšenie miezd. Štrajk zasiahol nákladnú aj osobnú dopravu. Zamestnanci ho po jednom dni ukončili a odôvodnili to dosiahnutím uspokojivých výsledkov rokovaní.