Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Zahraničie

Mexická armáda odhalila štyri drogové pašerácke tunely do USA

Foto: TASR/AP

Mexické zločinecké skupiny pravidelne kopú tunely na pašovanie marihuany a kokaínu do Spojených štátov. Za ostatných päť rokov americké orgány bolo objavených približne 80 takýchto tunelov.

Tijuana 14. júla (TASR) - Mexická armáda za posledný týždeň odhalila štyri podzemné tunely na pašovanie drog do Spojených štátov, oznámila dnes agentúra AP.

Sofistikované tunely boli vybavené osvetlením a ventiláciou a jeden aj systémom koľajníc. Tri z nich ešte neboli úplne dokončené.

Jedna podzemná chodba merala takmer pol kilometra a vchádzalo sa do nej v skladisku v mexickom pohraničnom meste Tijuana, kde sa našli štyri nákladné autá naložené viac ako 40 tonami marihuany.

Vojaci tam našli aj vlečku plnú hliny a množstvo kopacieho náradia.

Iný, dokončený 230-metrový cezhraničný tunel sa začínal v suteréne obchodu v meste San Luis Río Colorado v mexickom štáte Sonora a končil sa pod obchodom v meste San Luis v americkom štáte Arizona.

Mexické organizované zločinecké skupiny pravidelne kopú tunely na pašovanie marihuany a kokaínu do Spojených štátov. Za ostatných päť rokov americké orgány bolo objavených približne 80 takýchto tunelov.