Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Na severozápade Čiech objavili v kamióne osem migrantov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pri preverovaní sa ukázalo, že išlo o jedného mladistvého a sedem dospelých mužov z Afganistanu.

Praha 16. novembra (TASR) - Polícia v časti Předlice mesta Ústí nad Labem na severozápade Čiech zadržala v nedeľu osem migrantov, ktorých objavila v uzamknutom návese kamióna. Informoval o tom v pondelok spravodajský server iDNES.cz s odvolaním sa na miestnu políciu.

"Pri bežnej kontrolnej činnosti oslovil hliadkujúcich strážnikov vodič jedného zo zaparkovaných kamiónov s tým, že z vnútornej časti návesu jedného z kamiónov sa ozývajú nejaké zvuky a búchanie," uviedol zástupca riaditeľa ústeckej mestskej polície Jan Novotný.

Strážnici kontaktovali vodiča kamiónu a pri následnej kontrole nákladného priestoru objavili osem ľudí. "Išiel zo Srbska a podľa svojich slov mal poslednú zastávku na srbsko-maďarskej hranici a o prítomnosti migrantov nevedel," oznámila hovorkyňa polície Šárka Poláčková, ktorú citoval server Novinky.cz.

Pri preverovaní sa ukázalo, že išlo o jedného mladistvého a sedem dospelých mužov z Afganistanu.

"Podľa ich výpovedí nastúpili do kamiónu na neznámom mieste za pomoci prevádzačov. Pretože nemohli preukázať svoju totožnosť ani oprávnenie na pobyt, boli zaistení a eskortovaní na policajnú stanicu na vykonanie ďalších opatrení," spresnila Poláčková.

Podľa Noviniek hovorkyňa dodala, že s migrantmi bolo začaté správne konanie ohľadom vyhostenia z územia členských štátov Európskej únie.