Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Ruská FSB zriadila v Arménsku päť nových stanovíšť pohraničnej služby

Na snímke ruské špeciálne jednotky zabezpečujú oblasť pri budove FSB. Foto: TASR/AP

Ruský líder uviedol, že azerbajdžanská aj arménska strana si udržia svoje pozície a na územie budú vyslaní ruskí mierotvorcovia.

Moskva 13. novembra (TASR) - Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) zriadila v Arménsku päť nových stanovíšť pohraničnej služby. V piatok to uviedol riaditeľ FSB Alexandr Bortnikov počas konferencie, ktorej predsedal ruský prezident Vladimir Putin, informovala agentúra TASS.

Dve zo stanovíšť sa nachádzajú na hranici medzi Arménskom a Nachičevanskou autonómnou republikou - vnútrozemskou exklávou Azerbajdžanu. Ďalšie dve sú na arménsko-iránskej hranici a piate na hranici Arménska a medzinárodne neuznaného Náhorného Karabachu.

V spornej oblasti Náhorného Karabachu sa 7. septembra obnovili boje medzi Azerbajdžanom a Arménskom. Ruský prezident Vladimir Putin, azerbajdžanský prezident Ilham Alijev a arménsky premiér Nikol Pašinjan 9. novembra podpísali zmluvu o úplnom ukončení bojov v Náhornom Karabachu, ktorá mala vojsť do platnosti 10. novembra.

Ruský líder uviedol, že azerbajdžanská aj arménska strana si udržia svoje pozície a na územie budú vyslaní ruskí mierotvorcovia.