Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Sýria zostrelila izraelské rakety vypálené na Damask

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Izrael podnikol na Sýriu v uplynulých rokoch - od začiatku tamojšej občianskej vojny z roku 2011 - množstvo náletov, ktorých cieľom boli zväčša armádne pozície a Iránom podporovaní militanti.

Damask 9. mája (TASR) - Sýrska protivzdušná obrana zostrelila vo štvrtok izraelské rakety vypálené z anektovaných Golanských výšin na predmestie Damasku, ktorých terčom mala byť údajne jedna z budov. Oznámilo to sýrske ministerstvo obrany, informuje TASR na základe správy agentúry Reuters.

Izrael podnikol na Sýriu v uplynulých rokoch - od začiatku tamojšej občianskej vojny z roku 2011 - množstvo náletov, ktorých cieľom boli zväčša armádne pozície a Iránom podporovaní militanti. Po bezprecedentnom útoku palestínskeho militantného hnutia Hamas na územie Izraela zo 7. októbra a následnom vypuknutí vojny v Gaze sa však takéto útoky ešte zintenzívnili.

Izrael podľa všetkého útočil 1. apríla aj na iránsky konzulát v Damasku. Pri nálete vtedy zahynulo sedem členov iránskych elitných Revolučných gárd vrátane dvoch generálov. Irán reagoval masívnym odvetným raketovým a dronovým útokom na Izrael.