Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

VÁŽNY INCIDENT NA ŠKOLE: Po útoku nožom zadržali tínedžerku

Na snímke policjati zasahujú pred školou v meste Ammanford v grófstve Carmarthenshire na juhozápade Walesu po "vážnom incidente" v stredu 24. apríla 2024. Foto: TASR/AP

S bodnými zraneniami do nemocnice previezli dvoch učiteľov a jedného žiaka.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Londýn 24. apríla (TASR) - Po útoku nožom v škole na juhu Walesu zadržali tínedžerku pre podozrenie z pokusu o vraždu, oznámila v stredu miestna polícia. Pri incidente utrpeli zranenia tri osoby. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Incident sa odohral približne o 11.20 h miestneho času v škole v meste Ammanford na juhozápade Walesu. Na mieste zasahovalo niekoľko policajných áut a dve záchranárske vrtuľníky.

S bodnými zraneniami do nemocnice previezli dvoch učiteľov a jedného žiaka, povedal predstaviteľ miestnej polície Ross Evans. Zranení podľa jeho slov nie sú v ohrození života, napísala spravodajská stanica BBC.

"Pre podozrenie z pokusu o vraždu bola zadržaná tínedžerka, ktorá v súčasnosti zostáva vo väzbe," dodal Evans. Polícia tiež uviedla, že vie o záberoch incidentu, ktoré kolujú na sociálnych sieťach.

Školu Amman Valley v meste Ammanford navštevuje 1450 žiakov vo veku od 11 do 18 rokov. Z dôvodu pokračujúceho vyšetrovania zostane škola vo štvrtok zatvorená a vyučovanie bude prebiehať dištančne.

Predseda vlády Walesu Vaughan Gething v príspevku na sociálnej sieti napísal, že bol otrasený správami o vážnom incidente v škole v Ammanforde. Rovnako zareagoval aj britský premiér Rishi Sunak, píše BBC. Obaja sa zároveň poďakovali polícii a záchranárom za ich reakciu.