Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zimné športy

VIDEO: Kobajaši letel na lyžiach 291 metrov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Sponzor japonského skokana nechal v lyžiarskom areáli Hlidarfjall pri meste Akureyri vybudovať dočasný mostík s mimoriadne dlhým nájazdom.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Akureyri 24. apríla (TASR) - Olympijský víťaz v skokoch na lyžiach Rjoju Kobajaši sa na provizórnom obrovskom mostíku na Islande pokúsil pokoriť hranicu 300 metrov. Takmer sa mu to podarilo, dvojnásobný víťaz Svetového pohára doletel do vzdialenosti 291 metrov. Svetový rekord Rakúšana Stefana Krafta z marca 2017 z nórskeho Vikersundu má hodnotu 253,5 metra. Informoval o tom portál skispringen.com.

Sponzor japonského skokana spoločnosť Red Bull, ktorá sa často zameriava na extrémne športové výkony, nechala v lyžiarskom areáli Hlidarfjall pri meste Akureyri vybudovať dočasný mostík s mimoriadne dlhým nájazdom. Dvojdňovú akciu zahájil Kobajaši v utorok, keď jeho najdlhší pokus meral 256 metrov. V stredu predviedol 27-ročný Japonec v areáli, kam mali prístup len vybrané televízne štáby, ešte výrazne dlhší let. "Konečne mám po sezóne," napísal Kobajaši na sociálnej sieti X.