Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia 80. výročie SNP

Oslavy 80. výročia SNP na Jankovom vŕšku ponúknu ukážky bojov či vatru

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Trenčianske krajské oslavy sa tam uskutočnia 24. augusta.

Uhrovec 13. augusta (TASR) - Slávnostná spomienka pri príležitosti 80. výročia Slovenského národného povstania (SNP) na Jankovom vŕšku pri Uhrovci (okres Bánovce nad Bebravou) bude tento rok spojená s ukážkami bojov z druhej svetovej vojny, zapálením vatry či pochodom Nesmrteľného pluku. Trenčianske krajské oslavy sa tam uskutočnia 24. augusta. TASR o tom informovala hovorkyňa Trenčianskeho samosprávneho kraja Lenka Kukučková.

"V kultúrnom programe sa predstavia rocková skupina Gladiátor, umelecký súbor Lúčnica a hudobná skupina Sokoly. Okrem koncertu vojenskej hudby vystúpia Dychová hudba Ostratičanka a HuPS Ľudová hudba Jána Chudobu," uviedla Kukučková.

Súčasťou programu budú podľa nej aj sprievodné podujatia - výstava Nezabúdajme na spoločnú históriu, výstava techniky z druhej svetovej vojny a spanilá jazda na historických vozidlách k pomníku SNP.

Organizátori opäť pripravili i kyvadlovú autobusovú dopravu, ktorá bude premávať medzi Bánovcami nad Bebravou a Jankovým vŕškom. "V smere z Bánoviec nad Bebravou budú autobusy odchádzať o 12.00 h, 13.00 h, 14.00 h, 15.00 h, 16.00 h, 17.00 h a posledný o 18.00 h. V spiatočnom smere z Jankovho vŕška budú autobusy vyrážať o 19.00 h, 20.00 h, 21.00 h a 22.00 h," doplnila Kukučková.

Spomienku pripravil TSK, mestá Bánovce nad Bebravou a Partizánske, obec Uhrovec a Oblastný výbor Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Trenčín. Oslavy realizujú s finančnou podporou vlády SR.