Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia 80. výročie SNP

V Rožňave si výročie SNP pripomenú výstavou i ukážkami techniky

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Na Námestí baníkov bude verejnosti prezentovaná aj bojová technika, v galérii Radnice zas sprístupnia výstavu venovanú povstaniu.

Rožňava 14. augusta (TASR) - V meste Rožňava si 80. výročie Slovenského národného povstania (SNP) pripomenú 3. septembra. Na Námestí baníkov bude verejnosti prezentovaná aj bojová technika, v galérii Radnice zas sprístupnia výstavu venovanú povstaniu. TASR o tom informoval PR manažér mesta Róbert Šimko.

Program spomienkového podujatia venovaného okrúhlemu výročiu SNP sa začne o 9.00 h slávnostným kladením vencov. Okrem predstaviteľov mesta sa na ňom zúčastnia aj členovia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov, Základnej organizácie partizána Tótha či príslušníci Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

"Súčasťou podujatia budú statické ukážky bojovej techniky a ukážky práce príslušníkov ozbrojených síl. Návštevníci tak budú mať jedinečnú príležitosť vidieť vojenské vybavenie na vlastné oči," priblížil Šimko. V galérii v budove Radnice zas krátko popoludní sprístupnia špeciálnu panelovú výstavu venovanú SNP.

Podujatie má byť podľa samosprávy nielen spomienkou na minulosť, ale aj vzdelávacou príležitosťou pre mladšie generácie. "Som presvedčený, že takéto podujatia pomáhajú udržiavať historickú pamäť živú a posilňujú národnú identitu. Najmä v dnešnej dobe je mimoriadne dôležité si pripomínať hrdinstvo, odvahu a obetu našich predkov, a tak čo najviac zabrániť šíreniu nebezpečného extrémizmu," skonštatoval primátor Rožňavy Michal Domik.