Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia 80. výročie SNP

Výročie SNP oslávia v Prievidzi pietnym aktom i vatrou

Na snímke Pomník padlým v Slovenskom národnom povstaní (SNP) na Námestí slobody v Prievidzi. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Samotný pietny akt sa uskutoční 28. augusta o 15.00 h na Námestí slobody, program na Mariánskom vŕšku sa začne o 18.00 h.

Prievidza 20. augusta (TASR) - Výročie Slovenského národného povstania (SNP) si v Prievidzi pripomenú 28. augusta pietnym aktom na Námestí slobody i vatrou spojenou s kultúrnym programom na Mariánskom vŕšku. Súčasťou programu budú i ukážky výzbroje a výstroja z druhej svetovej vojny. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

"Vatra SNP na Mariánskom vŕšku sa každoročne teší veľkej popularite, ľudia si vo veľkom počte prídu pripomenúť tento významný deň, ktorý formoval moderné dejiny našej štátnosti," skonštatovala riaditeľka Kultúrneho a spoločenského strediska (KaSS) v Prievidzi Dana Horná.

KaSS sa podľa nej snaží pri tejto príležitosti vždy pripraviť aj zaujímavý kultúrny program, ktorý tentoraz doplnilo aj ukážkou dobovej výzbroje a výstroja z druhej svetovej vojny.

Samotný pietny akt sa uskutoční 28. augusta o 15.00 h na Námestí slobody, program na Mariánskom vŕšku sa začne o 18.00 h. V kultúrnom programe sa predstaví dychová hudba Maguranka, Acapella Voising a Sokoly.