Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

MUŽA OBVINENÉHO Z POKUSU O VRAŽDU PREMIÉRA VZALI DO VÄZBY

Prokurátorka Generálnej prokuratúry navrhovala pre obvineného 71-ročného Juraja C. väzbu z dôvodu možného úteku, ako aj z dôvodu možného pokračovania v trestnej činnosti.

,aktualizované 

- Hokejistov USA povedie na ZOH 2026 (6.- 22. februára) tréner Mike Sullivan. Premiéru vo funkcii absolvuje už na Turnaji štyroch krajín, ktorý sa uskutoční v januári 2025.

- Gruzínska prezidentka Salome Zurabišviliová vetovala kontroverzný zákon o zahraničnom vplyve.

- Rumunské záchranné tímy pátrajú po troch nezvestných členoch posádky nákladnej lode, ktorá sa potopila pri pobreží Čierneho mora.

- Obmedzenie používania amerických zbraní, ktoré zakazuje ich použitie pri útokoch na ciele na ruskej pôde, znamená pre Ukrajinu nevýhodu, uvádza americký Inštitút pre štúdium vojny (ISW).

- Švédski hokejisti vytvorili v zápase s Lotyšskom nový rekord majstrovstiev sveta, keď strelili tri góly v priebehu 26 sekúnd.

- Anglický futbalista Phil Foden získal ocenenie pre najlepšieho hráča sezóny v Premier League.

- Pápež František vstal počas ceremónie v starovekej aréne vo Verone, aby objal dvoch mužov, ktorých príbuzných zabili Hamas a izraelské sily.

- Nemecký kancelár Olaf Scholz navštívil zaplavené regióny na juhozápade krajiny, kde sa po silných dažďoch rozvodnili rieky a spôsobili prívalové povodne a zosuvy pôdy.

- Hokejisti Švédska sú aj po svojom piatom zápase na MS v Ostrave bez straty bodu. V sobotnom dueli zdolali Lotyšsko 7:2 a v tabuľke "slovenskej" B-skupiny majú plný počet 15 bodov.

- Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil z nebezpečného vyhrážania jednu osobu, ktorá mala poslať výhražnú správu ministrovi vnútra a ďalším dvom poslancom cez sociálnu sieť.

- Muža obvineného z pokusu o vraždu premiéra Roberta Fica (Smer-SD) vzal Špecializovaný trestný súd (ŠTS) do vyšetrovacej väzby.

- Prítomnosť amerických vojakov v Poľsku výrazne zvyšuje bezpečnosť krajiny, vyhlásil v sobotu tamojší prezident. Povedal to v súvislosti s prvou stálou základňou špeciálnych síl americkej armády v krajine, ktorú otvorili v piatok. TASR sa odvoláva na agentúru PAP.

- Poľský premiér Donald Tusk v piatok vyhlásil, že Varšava vynaloží na ochranu svojej východnej hranice viac než 2,3 miliardy eur. Zdieľa ju s Ukrajinou, Bieloruskom a ruskou exklávou Kaliningrad, píše TASR podľa agentúry AFP.

- Stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je stabilizovaný. K pozitívnej prognóze prispela piatková (17. 5.) operácia. Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) o tom informovala na sobotnej tlačovej konferencii.

- Život 32-ročného motocyklistu si vyžiadala dopravná nehoda, ktorá sa stala v piatok na križovatke Priemyselnej a Cestárskej ulice v Žiline. Informoval o tom hovorca Peter Ondák z komunikačného oddelenia Krajského riaditeľstva policajného zboru (KR PZ) v Žiline.

- Francúzske bezpečnostné sily v sobotu informovali o ďalšej obeti a zranených po ozbrojených konfliktoch v Novej Kaledónii, na francúzskom zámorskom území v Tichomorí, píše TASR podľa agentúr AFP a AP.

- Muža obvineného z pokusu o vraždu premiéra Roberta Fica (Smer-SD) eskortovali na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku. Sudca pre prípravné konanie bude rozhodovať o návrhu prokuratúry na vzatie obvineného do väzby.

- Koaličná SNS zvolala svoj poslanecký klub, pričom očakáva definitívne stanovisko od Smeru o účasti alebo neúčasti na stretnutí, na ktoré po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) pozvala politické strany prezidentka Zuzana Čaputová a jej nástupca Peter Pellegrini.

- K leteckému poplachu a následnej explózii došlo v sobotu skoro ráno v ruskej pohraničnej Belgorodskej oblasti, informuje TASR podľa agentúry DPA.

- Klimatickí aktivisti zo zoskupenia Last Generation ochromili v sobotu v skorých ranných hodinách prevádzku letiska v bavorskej metropole Mníchov, informuje TASR podľa agentúry Reuters a portálu Bild.