Celodenné gurmánske podujatie v Mýte pod Ďumbierom ozvláštnila aj interaktívna kuchárska show top šéfkuchára Vojta Artza.
Autor TASR
,aktualizované Mýto pod Ďumbierom 2. augusta (TASR) – Horehronský Gurmanfest, ktorý sa uskutočnil v sobotu (1.8.) v Mýte pod Ďumbierom v okrese Brezno, dopadol nad očakávania organizátorov. Konštatoval to dnes pre TASR Milan Gemzický, výkonný riaditeľ klastra Horehronie, ktorého úlohou je rozvíjať cestovný ruch v tomto regióne. Podujatie navštívilo vyše 4000 ľudí, poslední návštevníci odchádzali neskoro večer.
Podľa Gemzického nultý ročník tejto akcie mal za cieľ prezentovať gastronómiu regiónu Horehronie. Svoje kulinárske umenie predviedli šéfkuchári hotelov Stupka, Bystrá, Partizán a nechýbal ani Salaš Zbojská.
"Všetci mali zadanú spoločnú úlohu uvariť halušky na akýkoľvek spôsob. Niektorí ich urobili s kapustou, tvarohom alebo syrom, či typické bryndzové. Bolo to na ich fantázii," priblížil Gemzický. Návštevníci si ich potom mohli kúpiť za jednotnú cenu. Na stanovištiach jednotlivých prevádzok sa však ponúkali aj iné, napríklad mäsové špeciality z tradičnej miestnej kuchyne typické pre ten-ktorý hotel.
Celodenné gurmánske podujatie v Mýte pod Ďumbierom ozvláštnila aj interaktívna kuchárska show top šéfkuchára Vojta Artza, ktorý divákov zasvätil do tajomstiev profesionálnej kuchyne.
Súčasťou Horehronského Gurmanfestu bol aj XXI. ročník Majstrovstiev sveta vo varení a jedení bryndzových halušiek, ktoré po prvý raz zavítali na Horehronie.
"Klaster Horehronie funguje už šiesty rok a združuje všetky významné podnikateľské subjekty cestovného ruchu, niektoré obce a mestá Brezno i Tisovec. Vytvárame produkty pre návštevníkov nášho regiónu, medzi ktoré patria i takéto podujatia," dodal Gemzický.
Podľa Gemzického nultý ročník tejto akcie mal za cieľ prezentovať gastronómiu regiónu Horehronie. Svoje kulinárske umenie predviedli šéfkuchári hotelov Stupka, Bystrá, Partizán a nechýbal ani Salaš Zbojská.
"Všetci mali zadanú spoločnú úlohu uvariť halušky na akýkoľvek spôsob. Niektorí ich urobili s kapustou, tvarohom alebo syrom, či typické bryndzové. Bolo to na ich fantázii," priblížil Gemzický. Návštevníci si ich potom mohli kúpiť za jednotnú cenu. Na stanovištiach jednotlivých prevádzok sa však ponúkali aj iné, napríklad mäsové špeciality z tradičnej miestnej kuchyne typické pre ten-ktorý hotel.
Celodenné gurmánske podujatie v Mýte pod Ďumbierom ozvláštnila aj interaktívna kuchárska show top šéfkuchára Vojta Artza, ktorý divákov zasvätil do tajomstiev profesionálnej kuchyne.
Súčasťou Horehronského Gurmanfestu bol aj XXI. ročník Majstrovstiev sveta vo varení a jedení bryndzových halušiek, ktoré po prvý raz zavítali na Horehronie.
"Klaster Horehronie funguje už šiesty rok a združuje všetky významné podnikateľské subjekty cestovného ruchu, niektoré obce a mestá Brezno i Tisovec. Vytvárame produkty pre návštevníkov nášho regiónu, medzi ktoré patria i takéto podujatia," dodal Gemzický.